Du har valgt booking af gulpladebil. 

Hvilke biler er omfattet af ordningen?
Det er nu alle biler med gule nummerplader som er omfattet af ordningen. Biler med papegøjeplader er ikke omfattet. Ændringen skyldes at økonomi- og indenrigsministeriet har skønnet, at det kun vil være et begrænset antal biler på gule plader som stadig må anvendes privat. Siden 2009 er disse biler indregistreret på papegøjeplader, som altså ikke er omfattet af ordningen.

Billetprisen er inkl. fører og der udstedes kun returbilletter, man kan ikke bruge billetten 2 gange i samme retning. Øvrige passagerer i bilen betaler normal pris.

Hvordan får jeg de særlige billetter?
For at få adgang til booking af de særlige billetter, som knytter sig til biler med denne type indregistrering, skal du først fremsende følgende oplysninger: 

til Ærøfærgerne på mail info@aeroe-ferry.dk med emnet gulpladebil. Vi vil så registrere bilen i vores booking system. Har vi ikke mulighed for at se om det er en gulpladebil ud fra det fremsendte, kan registreringen først ske når du rejser første gang.

Jeg kan ikke nå at blive registreret
Har du ikke fået bilen registreret hos os, vil du ikke kunne booke og betale de særlige billetter, og du vil være nødt til at booke på almindelige vilkår ved at klikke her.

Du skal ikke betale billetten på nettet første gang, hvis din bil ikke er registreret hos os, men betale ombord under overfarten. Fremover vil du så kunne booke, købe og betale de rigtige billetter på nettet, ved at bruge den gule bookingknap på vores hjemmeside.

Hvorfor er der særlige priser på disse biler
De særlige priser er fremkommet, fordi økonomi- og indenrigsministeriet har besluttet at give tilskud til godstransport til øerne. Økonomi- og indenrigsministeriet har ligeledes bestemt hvilke køretøjer der skal være omfattet af ordningen. 

Er der andet jeg skal være opmærksom på ?
Det er den enkeltes eget rejsemønster der afgør om det kan betale sig at købe gulpladebillet. Du skal være opmærksom på, at hvis du har ø-kort og normalt bruger klippekort, kan det ikke betale sig at bruge gulpladeprisen. Men hvis du har ø-kort, og har et rejsemønster der betyder at du køber billet hver gang, er gulpladeprisen billigere.

For rejsende uden ø-kort vil gulpladeprisen altid være billigere.

Med venlig hilsen  

Ærøfærgerne

Book billet til registreret gulpladebil.